دانشجوی طب سنتی

هدف من سلامتی واصلاح سبک زندگی هموطنان نازنینم هست🙂🙂🙂
مشخصات بلاگ

با عرض سلام , من فارغ التحصیل رشته کارشناسی ارشد فیزیک هستم و مدت طولانی است که به تدریس این درس در دبیرستان ها مشغول می باشم. علاقه من به رشته طب سنتی باعث شد تا به مطالعه بپردازم و از وجود استادی به نام از شاگردان حکیم خیراندیش و اساتید گران قدر دیگر بهره بگیرم و الان می خواهم این مطالب را با شما عزیزان به اشتراک بگذارم تا بتوانیم جامعه سالم تری داشته باشیم و من به عنوان یک دانشجو در امر طب سنتی تمامی یافته های خود را در اختیار شما عزیزان قرار می دهم.
خوشحالم که هر چه در این طب جلوتر می روم , مطالب شیرین تر و جذاب تر می شوند و همچنین وجود اساتید برجسته اشتیاق مرا بیشتر می کند......
با تشکر از
دکتر برزویی مزاج شناسی
استاد نظری زاده اصلاح سبک زندگی
استاد کتابی طب سنتی و سوزنی
استاد حسینی چهره شناسی و سوزنی
استاد باقری سوزنی

حتما نام دیگر اساتید را با توجه به مباحث خدمتتان عرض می کنم.

استاد ضیایی خارش بدن را ناشی از سه عامل می دانند:

  👈کبد

👈 التهابات شدید 

👈حرارت اضافی داخل بدن

 قسمتی را که مورد توجه ماست , خارش های وابسته به کارکرد کبد می باشد. کبد مرکز تنظیم خشکی ها در بدن است .یعنی خشکی پوست و خارش های آن در اغلب موارد با افزایش رطوبت کبد از بین می رود و یا تا حد زیادی تخفیف پیدا می کند .

برای افزایش رطوبت کبد و درمان خارش دو روش وجود دارد :

1- مصرف دارو 

2- اعمال یداوی (ماساژ و حجامت )

طبق فرمایش دکتر خیراندیش خارش ها از  دو نوع میباشد:

# خارش گرم(در افراد صفراوی رخ می دهد)

# خارش سرد( ناشی از سودا است و در فصل پاییز و زمستان شیوع بیشتری دارد)

اما از کجا تشخیص دهیم که خارش بدن ما از کدام نوع است? 

طبق فرمایش دکتر خیراندیش:

 💦اگر خارش گرم باشد , فرد در زمان استحمام وقتی آب به تن می رسد و  به اصطلاح خیس میشود, خارش بدنش رفع می‌شود. این نوع خارش در کهنسالان و در جوانانی که غذاهای  تند زیاد مصرف می کنند رخ می دهد .

💦در خارش نوع سرد, در زمان استحمام نه‌ تنها خارش کم نمی شود بلکه بیشتر نیز می‌شود .

و اما درمان 

💫 در خارش گرم: مصرف سکنجبین بسیار مفید است و برای دادن شتاب به درمان می توان محلولی از آب و سرکه را تهیه کرد و پس از شستن بدن در  حمام با لیف آغشته شده به این محلول , محل خارش را شستشو دهید .دکتر روازاده در خارش های گرم از عرق کاسنی و عرق شاهتره نیز تجویز می کنند.زیرا به سرعت رطوبت کبد را افزایش می دهند.

💫 و اما در درمان خارش سرد :

در این نوع خارش باید از محلول شربت سرکه شیره استفاده کنیم به صورت پنج واحد شیره انگور و یک واحد سرکه. همچنین می توانیم از شربت  انار ترش و شیرین نیز استفاده کنیم.

 طبق فرمایش استاد ضیایی:  انار شیرین باعث تسکین خارش های بدن ناشی از التهابات شدید یا حرارت اضافی داخل بدن می شود زیرا که انار شیرین تصفیه کننده خون است و کمک می کند وبه گردش خون سریعتر.

💫 دکتر روازاده در درمان خارش سرد, در کنار عرق کاسنی و شاهتره , ترکیب خوراکی روغن زیتون و عسل را بسیار مفید می دانند .

در درمان این خشکی ها به عنوان خوراکی مصرف سرکه, آبغوره یا آبلیمو با روغن زیتون بسیار تاکید شده است که می‌توان به صورت سس روی سالاد از آن استفاده نمود.

خارش سرد چون یک بیماری سودایی است , در فصل پاییز و زمستان شیوع بیشتری پیدا می کند . بنابراین طبق فرمایش حکیم روازاده در پاییز و زمستان می توان با مصرف نعنا, ریحان, بابونه, رزماری و آویشن به نرم کردن پوست و درمان خشکی کمک کرد .

 درمان موضعی نقاطی را که دچار خارش شده اند:

 💦موضع را با روغن هایی مثل روغن زیتون, بادام شیرین یا گل‌ بنفشه ماساژ دهید .

 ماسک هایی که  به صورت موضعی در قسمت هایی که دچار اگزما و خشکی شده‌اند می توان استفاده نمود .

   💦  ترکیب خرمالو و یک قاشق غذاخوری روغن زیتون به مدت ۱۵ دقیقه

  💦   عسل و روغن بادام : عسل به میزان دو تا سه قاشق غذاخوری و روغن بادام ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری را روی حرارت گذاشته تا کمی گرم شود سپس مقدار بسیار کمی بابونه اضافه می کنیم ,سپس۳۰ دقیقه روی نواحی خشک گذاشته شود .

💥دقت کنید در صورتی که اگزما ناشی از مواد شوینده شیمیایی باشد : طبق فرمایش آیت الله تبریزیان باید حتماً در هنگام کار از دستکش استفاده نمود و داروی پوستی مالیدنی به مدت یک هفته استفاده شود. اگر این دارو را در دسترس ندارید نوره طبیعی و حنا را ترکیب کرده و  به مدت ۱۵ دقیقه روی موضع قرار دهید .فراموش نشود که با نایلون یا پلاستیک روی موضع را بپوشانید.

😐 در صورتی که خارش پوست با موارد فوق درمان نشود باید حجامت صورت گیرد, مخصوصاً حجامت کبد.

 👈در مورد کهیر هم استاد خیراندیش حجامت را درمان قطعی می‌دانند و آیت الله تبریزیان نیز مصرف صاف کننده  های خون را علاوه بر حجامت مفید می دانند صاف کننده های خون مثل کاهو, چغندر و عناب........

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۹/۰۴/۰۲
لیلا معظمی

نظرات  (۱)

سلام دختر دایی من ۶سال پیس پیوند کبد انجام دادن .امسال کیسه صفرا شون سنگ داشته عمل کردن دکتر دریچه فلزی برای کیسه صفرا گذاشتهبوده که فراموش میکنه دارو بده برای اینکه دریچه جرم نگیره .حالا ازبس خارش شدید پوست داسته بستری هست.ایا شمادرمان برای خارش دارید باتوجه اینکه پیوند کبد شده وگفته هیچ داروی سنتی نباید بخوره .ممنون میشم جواب بدید .

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی